Nieuw: Famille Perrin en Chateau de Beaucastel

23.06.2017

Sinds kort hebben we twee nieuwe wijnhuizen uit de zuidelijke Rhône in ons assortiment: Les Crus de Famille Perrin en Château de Beaucastel.

 

De familie Perrin is al vijf generaties aan het werk in de zuidelijke Rhône. Met 300 ha in eigen beheer zijn zij uitgegroeid tot de grootste bio-producent in de streek. Het is hun overtuiging dat enkel een artisanale bioteelt de volledige expressie van elk terroir kan garanderen. Het vlaggenschip van de familie Perrin is Château de Beaucastel in Châteauneuf-du-Pape waarmee ze in 1991 door Wine Spectator al werden uitgeroepen tot "Beste wijn ter wereld" en in 2009 en 2011 tot "Winery of the Year" werden bekroond. De wijnen van de familie Perrin staan wereldwijd op de beste wijnkaarten en zijn beschikbaar bij de betere wijnhuizen.

 

Onlosmakelijk verbonden met de mooiste Châteauneuf's is het illustere Château de Beaucastel. Het château is sinds 1909 eigendom van de familie Perrin, nadat Pierre Perrin Château de Beaucastel als huwelijksgeschenk van zijn schoonvader, Pierre Tramier, geschonken kreeg. Bij het château behoorden ook de Châteauneuf-du-Pape wijngaarden. Deze wijngaarden waren in de beginjaren van de 20ste eeuw sterk aangetast door de Phyloxera-druifluis en hierdoor eveneens als het château in sterk verval geraakt. Pierre is aan de slag gegaan met het in ere herstellen van de wijngaarden.
Zijn zoon Jacques heeft zijn vader opgevolgd met het verbeteren van de wijngaarden en de kwaliteit van de wijnen. Om de beste kwaliteit mogelijk te kunnen waarborgen is hij begonnen met de biologische teelt van de druiven, hetgeen al snel werd opgevolgd door het experimenteren met bio-dynamische wijnbouw. Dit zorgt er tegenwoordig voor dat de wijnen van Château de Beaucastel al vele decennia behoren tot de beste wijnen van de Rhône, alsook van heel Frankrijk. Rijping op eik is niet dominant hier, de authenticiteit van de druifvariëteiten en terroir nemen de bovenhand. Door het voortzetten van traditie bij het blenden van de 13 historische variëteiten van Châteauneuf-du-Pape, zet Château de Beaucastel een ongeëvenaarde stijl neer, elk jaar opnieuw. Dit zorgt voor wijnen met die unieke en buitengewone mix van kracht, structuur, elegantie en frisheid.

 

perrin2

 

perrin1