Zaterdag 11 oktober is tastingdag : Maison Louis Jadot

20.09.2014

Beste klanten,

 

Jadot 2Op zaterdag 11 oktober kunt u bij ons terecht in onze winkel vanaf 14u00 voor een ontdekkingsdag van het befaamde Bourgognehuis Maison Louis Jadot. Tal van appellaties zullen ter degusatie worden aangeboden en u kunt ook kennismaken met M. Philibert de Vregille, Commercieel directeur van dit toch wel zeer gerenommeerde wijnhuis. Promoties zullen ook worden voorzien tijdens deze unieke degustatiegelegenheid!

Mocht u het Maison Louis Jadot nog niet kennen, hieronder vindt u alvast een korte uiteenzetting van het wijnhuis.

 

Jadot 1

 

Het wijnhuis werd gesticht in 1826 door Louis Henry Denis Jadot, zoon van een Belgische familie. Hij lag aan de basis van de expansie van het domein. Door zijn banden met België wist hij de Noord-Europese markt ervan te overtuigen van zijn wijnen.  Zijn zoon, Louis Jean Baptiste nam in 1900 de leiding van zijn vader over en zorgde voor de expansie van het  wijngaardarsenaal met de aankoop van enkele veelbelovende wijngaarden zoals Corton Charlemagne en Chevalier Montrachet Les Demoiselles.

 

 

 

 

 

 

Vandaag telt Maison Louis Jadot een wijngaardarsenaal van 210 ha verdeeld over de Bourgogne, van Côte d'Or tot Mâconnais en verder naar Beaujolais.  Door hun kwaliteitsvolle werking en internationale connecties is het wijnhuis vandaag sterk ingeburgerd bij sommeliers, restaurateurs, wijnhandelaars en wijngenieters. 

Jadot 3